Login

Register

Login

Register

Rozenbottel voor honden met gewrichtsklachten

Verminder ontstekingen, bescherm kraakbeen en verbeter het welzijn van uw hond

Rozenbottel wordt door mensen al lange tijd gebruikt om reumatische aandoeningen zoals artrose en reumatoïde artritis te behandelen. Voor honden heeft het eenzelfde effect. Het verbetert de gezondheid van gewrichten door pijn en stijfheid te verminderen.

Nu zijn er rozenbottels in alle soorten en maten. Voor ons supplement gebruiken we de Rosa Canina, ofwel, de Hondsroos. We hebben hier niet voor gekozen omdat de naam zo toepasselijk is. Maar omdat hier het meest onderzoek naar is gedaan. Hiervan is klinisch bewezen dat het ontstekingen vermindert, kraakbeen beschermt, de algemene gezondheid verbetert. Hondsroos heeft namelijk ontstekingsremmende en antioxidatieve eigenschappen. Het voorkomt dat overtollige witte bloedcellen zich verzamelen rond ontstoken weefsel, waardoor de cyclus van ontstekingen wordt afgebroken en kraakbeen wordt beschermd.

Rozenbottel is echter geen wondermiddel. Heeft jouw hond last van pijnlijke gewrichten dan is er meer nodig dan alleen een supplement. De twee belangrijkste factoren die bijdragen aan het in toom houden van de klachten zijn beweging en gewicht. Voldoende beweging zorgt voor sterke en soepele spieren en derhalve minder stress op de gewrichten. Te veel beweging is echter ook niet goed. Overgewicht moet ten alle tijden voorkomen worden, want de klachten nemen significant toe wanneer het gewicht toeneemt. De juiste hoeveelheid beweging, kracht (eventueel door oefeningen van een dierenfysio) en het goede gewicht vormt de basis. Het supplement zal daar bovenop zijn werk doen en helpen de hond in die juiste conditie te krijgen.

Mocht je precies willen weten hoe rozenbottel precies werkt. Dan hebben we het technische verhaal hieronder samengevat:
Rozenbottel verlicht gewrichtspijn door zijn immunosuppressieve effecten. Het immuunsysteem kan bijdragen aan reumatische aandoeningen. Een ontstekingscytokine genaamd Interleukin 1-Beta (IL-1β) zorgt ervoor dat kraakbeencellen eiwitten produceren die het samengevoegde weefsel verteren en afbreken. Met mate stimuleert dit proces celvernieuwing, maar in overmaat draagt ​​dit proces bij aan langdurige gezamenlijke weefselafbraak, wat gezamenlijke problemen veroorzaakt. Hoewel rozenbottel de IL-1β-spiegels in het bloed niet verlaagt, interfereert het met het vermogen ervan om katabole eiwitten te activeren.”

bron: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22474508

In onze webshop kan je Rozenbottel kopen als los poeder wat aan het voer van je hond kan worden toegevoegd:

Rozenbottel poeder

Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.