Login

Register

Login

Register

Nieuw: Supergroente voor extra gezondheid!

Heeft een hond groente nodig in zijn dieet en krijgt hij met hondenvoer alle gezonde stoffen binnen die hij nodig heeft? Laten we beginnen met het tweede deel van de vraag. Onlangs werden meer 2100 soorten hondenvoer onder de loep genomen door reviews.com. Slechts 134 haalden een voldoende op de test. Kortom: 95% van de onderzochte soorten kreeg een onvoldoende.*

GOEDE VOEDING

Heb je de aflevering van Keuringsdienst van Waarde bekeken dan verbaast dit je waarschijnlijk niet. Het gros van het hondenvoer bevat namelijk vooral goedkope restproducten uit de bio-industrie. Hoewel er niet per se iets mis hoeft te zijn met restproducten, blijken toch veel soorten voer niet de juiste hoeveelheden van de juiste voedingsstoffen te bevatten. Je kunt dus stellen dat wanneer een hond alleen hondenvoer krijgt, hij waarschijnlijk niet alle goede stoffen binnenkrijgt. Gelukkig zijn er ook wel een aantal goede merken zoals Orijen en Acana (deze geef ik aan mijn honden in combinatie met een rauw vlees-dieet). Aan deze brokken hangt echter wel een flink prijskaartje.

GROENTE VOOR DE HOND?

Dan kom ik terug bij het eerste deel van de vraag: heeft een hond groente nodig in zijn dieet?. Het antwoord daarop luidt: Ja, maar niet teveel. Honden zijn vleeseters en kunnen bijna al hun voedingstoffen uit (rauw) vlees halen. Een rauw vleesdieet veronderstelt wel dat je de juiste soorten vlees in de goede verhoudingen moet voeren. Meer informatie hierover kan je vinden als je bijvoorbeeld zoekt op Barf of NRV.

Een klein deel maar wel belangrijk deel haalt een hond uit plantaardige producten. Veel mensen geven hun hond naast het standaard voer ook tafelrestjes, en zo krijgen honden vaak alsnog wat groente binnen. Anderen maken speciaal een groentemix voor hun honden en voegen dit toe aan hun maaltijd. Dit is een geweldige manier om je hond de vitaminen en mineralen te geven die hij nodig heeft. Het is echter wel tijdrovend. Binnenkort laat ik zien hoe je zelf een groentemix kan maken.

SUPERGROENTE

Om je hond de extra aanvulling met groente te kunnen geven, zonder veel gedoe er omheen, hebben we nu een nieuw product in de webshop. Dit is een supplement met daarin allerlei goede groenten voor de hond. Je hond heeft er maar een beetje van nodig en het is makkelijk over het voer heen te strooien. Zo heb je een simpel maar krachtig supplement met daarin belangrijke vitaminen en mineralen, een welkome aanvulling op het dieet van vele honden!

Naast de groenten, algen en kruiden zit er ook Ashwagandha in deze geconcentreerde poedermix. Wij zijn door alle wetenschappelijke onderzoeken en eigen ervaringen sterk overtuigd van de gezonde werking van deze plant (zowel voor mensen als voor honden). Dit adaptogeen verlaagt onder andere stress, verbetert fysieke prestaties, helpt mee aan een betere slaap zonder versuffend te werken, en er zijn aanwijzingen dat het kankerremmende effecten heeft. Al met al een geweldige toevoeging voor ieder lichaam, ziek of gezond.

*het onderzoek van reviews.com had een aantal criteria om merken af te keuren die te betwisten zijn. Voor een aantal ingredienten stelden zij dat het merk afviel als de brok dat ene ingrediënt bevatte. Ook al was de rest van de brok hartstikke goed.

Het onderzoek op reviews.com: http://www.reviews.com/dog-food/

De aflevering van Keuringsdienst van Waarde over hondenvoer: https://youtu.be/5OeJv7p0Swc

 

Supergroente

 

 

 

Tagged , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.